Гвардейският представителен духов оркестър и Софийската филхармония ще изненадат столичани и гостите на София с тържествен концерт тази вечер. Поводът е националният ни празник - 3 март. Концертът започва в 19:00 часа в зала "България", a входът е свободен.

Разнообразна програма и изцяло български автори ще прозвучат в репертоара на гвардейския духов оркестър. Изпълненията са подбрани така, че всеки да си тръгне с хубаво преживяване от концерта. За първи път, заедно с хоровата капела "Светослав Обретенов", оркестърът ще изпълни три строеви маршови песни, с които да докоснат сърцата на публиката.

Ради Радев, диригент на Националния духов оркестър: Гвардейските музиканти носят висока отговорност, носят гвардейската униформа. Те винаги са били високо подготвени, в крайна сметка са визитната картичка, както на българската армия, така и на българската държава, както в музикално, така и във военно отношение. За мен е чест, че мога да работя с гвардейския оркестър.

Заедно с гвардейския оркестър на сцената тази вечер излизат още Софийската филхармония, детският радиохор, ученици от Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, както и солистите Орлин Горанов и Емилия Валенти.