НОВИНИ

Гюлен отрече да е отговорен за смъртта на посланик Карлов

Мюсюлманският проповедник Фетхулах Гюлен отхвърли обвиненията срещу себе си, че стои зад убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов, както твърдят властите в Турция.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:24, 22.12.2016
Чете се за: 00:37 мин.
По света
гюлен отрече отговорен смъртта посланик карлов

В свое заявление, цитирано от агенция ТАСС, Гюлен обвини турското правителство, че иска да дискредитира оглавяваното от него движение. „Те (турските власти – бел. ред.) не могат да убедят света в тези обвинения“, посочва Гюлен по повод твърденията срещу него.

Посланик Карлов беше застрелян на 19 декември по време на изложба в столицата Анкара. Неговият убиец – 22-годишен полицай на име Мевлют Мерт Алтънташ, беше убит от силите за сигурност същата вечер.

Турският президент Реджеп Ердоган заяви в сряда, че според следствието убийството на Карлов е свързано с т. нар. Фетулахистка терористична организация (ФЕТО), както властите наричат мрежата от поддръжници на Гюлен.

„Този човек (Мевлют Мерт Алтънташ) е бил член на ФЕТО, няма нужда това да се крие. Мястото, където е израснал, и сегашното му състояние показват това. И трябва да се каже открито, че вътре в нашите полицейски структури, както и в армията, все още има членове на тази мръсна организация“, каза Ердоган по време на пресконференция в Анкара днес. Той също така посочи, че чистката на държавните структури от членове на ФЕТО продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Bloodrush спечелиха Голямото рок междучасие
Bloodrush спечелиха "Голямото рок междучасие"
Учениците от Хитрино ще бъдат на училище в първия учебен ден след празниците
Учениците от Хитрино ще бъдат на училище в първия учебен ден след празниците