Германският канцлер Ангела Меркел поздрави днес руския президент Владимир Путин за преизбирането му. Тя призова за продължаване на диалога, за да бъдат намерени решения на двустранните и международните предизвикателства, съобщи канцлерството, цитирано от Франс прес.

Владимир Путин и Ангела Меркел по време на срещата Г-20
Владимир Путин и Ангела Меркел по време на срещата Г-20 © БТА / Архив

„Днес е по-важно от когато и да било да продължим диалога си и да насърчим отношенията между държавите и народите си“, заяви канцлерката в комюнике. „На тази основа трябва да положим усилия да се заемем по конструктивен начин с важните предизвикателства, както в двустранен, така и международен план и да намерим приемливи решения“, добави Меркел.

„Поздравявам Ви сърдечно за преизбирането [...] и Ви желая успех в задачите пред Вас“, каза тя по адрес на Путин.

Румен Радев поздрави Владимир Путин по повод преизбирането му за президент

Румен Радев поздрави Владимир Путин по повод преизбирането му за президент

Българският държавен глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега Владимир Путин по повод спечелената от него победа на изборите...

Българският президент Румен Радев изпрати поздравителен адрес до руския си колега, припомня международният редактор на БНТ Мартин Гицов. В съобщението на българския държавен глава той изразява надежда двамата да работят заедно в интерес и за благото на нашите два народа за разгръщане на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области.

От нашите пратеници в Москва: Путин обяви приоритетите за четвъртия си мандат

От нашите пратеници в Москва: Путин обяви приоритетите за четвъртия си мандат

Владимир Путин спечели президентските избори в Русия с безпрецедентна подкрепа - за него са гласували 76 на сто от избирателите или 56 милиона души. Т...

Западът реагира сдържано към победата на Путин с очертаване на предизвикателствата на международната арена. Белият дом отбеляза, че изходът от вота не е изненадващ и не е предвиден телефонен разговор Тръмп - Путин.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер прикани руския лидер да използва преизбирането си, за да работи за нормализиране на отношенията със Западна Европа.