НОВИНИ

И БСП поиска оставката на премиера и правителството

БСП иска оставката на премиера Бойко Борисов и на българското правителство и оттеглянето на Кристалина Георгиева от Европейската комисия. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

bnt avatar logo
от БТА
11:57, 06.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
бсп поиска оставката премиера правителството

Нинова посочи, че гласуването за генерален секретар на ООН е показало, че единственият български кандидат с шанс за избор, е била Ирина Бокова. Нинова отбеляза, че според последното класиране на страницата на Организацията, Бокова е втора, Георгиева - девета.

Бойко Борисов и българското правителство продадоха националния интерес и обслужиха чужд, коментира лидерът на БСП и добави, че за това се носи политическа отговорност.

С издигането на втора кандидатура Бойко Борисов и българското правителство умишлено дискредитираха Ирина Бокова и отнеха възможността на България да има свой представител на най-високия пост в ООН, отбеляза Нинова.

По думите й това е било извършено под чужд натиск и всички обяснения, че е имало разговори и уверения, че Кристалина Георгиева има по-високи шансове, са лъжа.

Според социалистите Кристалина Георгиева не може повече да представлява България в ЕК, няма морала и достойнството да го прави.

Корнелия Нинова декларира, че оттук нататък вотът на недоверие към правителството е тема номер едно за БСП. Тя посочи, че са готови да обсъждат и вот за цялостна политика, каквито предложения направиха от ДПС и АБВ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митов пред БНТ: Няма основание за оставки заради кандидатурата на Георгиева
Митов пред БНТ: Няма основание за оставки заради кандидатурата на Георгиева
Направиха статуя на Патиланчо в Габрово
Направиха статуя на Патиланчо в Габрово