НОВИНИ

И Чепеларе обяви бедствено положение, затворен е пътят за Смолян

Община Чепеларе също обяви бедствено положение заради последиците от поройните валежи, съобщи кметът на родопския град Славка Чакърова.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:20, 28.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
чепеларе обяви бедствено положение затворен пътят смолян

Нивото на р. Чая е значително повишено, а главният път Смолян - Чепеларе е затворен от свличане на земни маси в района на с. Проглед.

Обходният маршрут е: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, с повишено внимание и съобразена скорост.

На мястото на свличането работи екип със специализирана техника и се очаква до няколко часа пътят да бъде отново проходим.


;

Поради срутване на скални маси в една лента се осъществява движението по път II-86 в участъка Бачково - Нареченски бани. Трафикът е в една лента и по пътя III-8681 Рудозем - Смилян при Бяла река, заради пропадане на пътното платно.

Временно движението по път III-866 Смолян - Стойките в кв. „Райково“ в Смолян е ограничено за всички превозни средста. Причината е наводнено пътно платно от река Черна. Обходните маршрути са през уличната мрежа на гр. Смолян.

Поради свличане на земна маса движението по пътя III-197 Грохотно - Девин в границите на Девин е в една лента.

Две общини от областта обявиха днес бедствено положение заради пороите - Смолян и Чепеларе. За справяне с бедствената ситуация са мобилизирани доброволци и техника на местните фирми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 язовира за питейно-битово водоснабдяване са в отлично състояние
9 язовира за питейно-битово водоснабдяване са в отлично състояние
Трима души загинаха след взрив в жилищна сграда в Бремен
Трима души загинаха след взрив в жилищна сграда в Бремен