Община Чепеларе също обяви бедствено положение заради последиците от поройните валежи, съобщи кметът на родопския град Славка Чакърова.

Чепеларе

Главният път Смолян-Чепеларе при с. Проглед
Главният път Смолян-Чепеларе при с. Проглед

Нивото на р. Чая е значително повишено, а главният път Смолян - Чепеларе е затворен от свличане на земни маси в района на с. Проглед.

Обходният маршрут е: Смолян - Девин - Кричим - Пловдив и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, с повишено внимание и съобразена скорост.

На мястото на свличането работи екип със специализирана техника и се очаква до няколко часа пътят да бъде отново проходим.


Пропадане на пътното платно на пътя Рудозем - Смилян
Пропадане на пътното платно на пътя Рудозем - Смилян

Поради срутване на скални маси в една лента се осъществява движението по път II-86 в участъка Бачково - Нареченски бани. Трафикът е в една лента и по пътя III-8681 Рудозем - Смилян при Бяла река, заради пропадане на пътното платно.

Временно движението по път III-866 Смолян - Стойките в кв. „Райково“ в Смолян е ограничено за всички превозни средста. Причината е наводнено пътно платно от река Черна. Обходните маршрути са през уличната мрежа на гр. Смолян.

Поради свличане на земна маса движението по пътя III-197 Грохотно - Девин в границите на Девин е в една лента.

Две общини от областта обявиха днес бедствено положение заради пороите - Смолян и Чепеларе. За справяне с бедствената ситуация са мобилизирани доброволци и техника на местните фирми.