НОВИНИ

И днес се очакват задръствания в центъра на София заради ремонти

И днес се очакват задръствания в центъра на София заради продължаващия ремонт на Орлов мост. От вчера е затворена южната част на кръстовището. Автомобили не се пропускат в платното в посока хотел „Плиска" от страната на езерото „Ариана". Заради ремонта са изместени някои от спирките на градския транспорт в района.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
07:39, 21.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Кръстовището на Орлов мост от страната на езерото Ариана ще бъде ремонтирано до 27-и август. От Общината се надяват лошото време и дъждовете, което се очаква идните дни, да не попречат на ремонта. Предстои да бъде ремонтирано и встрани от кръстовището място, което е известно с нагънатия заради тежките автомобили асфалт.

Днес започва ремонтът на бул. „Цариградско шосе“ при „София тех парк“, където преди години беше ремонтиран заради пукнатини в асфалта. Те се появиха отново заради неочаквания студ от тази година според Столична община. Стана ясно, че причина за пукнатините е основата на пътя, която не е ремонтирана от повече от 50 години, но и този път няма да бъде ремонтирана. Ремонтът там ще продължи до 5 септември, а на Орлов мост - до 27 август.

Евгени Крусев, зам.-кмет на Столична община: Ремонтът трябва да продължи до края на седмицата, когато ще се завърши всичко, включително и платното, на което се работи в посока Цариградско шосе. Подготвили сме известен аванс за дъждовно време, каквото очакваме тази вечер. Това няма да попречи на крайния срок, стига времето да не се задържи дълго. Големи промени по маршрутите на градския транспорт няма. Затворено е платното в посока стадион „Васил Левски“, изместени са някои от спирките. Всички автобуси преминават спокойно, просто спират на различни места.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев на посещение на бойния флот в Бургас
Президентът Радев на посещение на бойния флот в Бургас
Американски военен есминец се сблъска с търговски кораб
Американски военен есминец се сблъска с търговски кораб