НОВИНИ

​И Добрич се включи в националния протест на родители нa деца с увреждания

И Добрич се включи в националния протест на родители и близки на хора с увреждания. Протестиращите се събраха пред сградата на общината в града, преминаха през централната част с плакати в ръце и за кратко затрудниха движението на един от основните булеварди на изхода за Варна, преминавайки непрекъснато на пешеходната пътека.

добрич включи националния протест родители деца увреждания
bnt avatar logo
от БНТ
19:04, 17.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

За пореден път семействата поискаха от властта адекватна помощ, според потребностите на човека с увреждане, въвеждането на електронна здравна карта, която ще дава най-ясна представа за здравословното състояние на пациента и електронен регистър на хората с увреждания.

Емилия Колева - майка на син на 24 години с увреждания: Това е нечовешко да ни делят на малки и големи. Нашите деца са малки, няма значение дали е на 5, 15 или 20 години. Колкото детето е по-голямо, толкова грижите са по-големи, толкова разноските са по-големи. Нека господата отгоре, които са решили това нещо един ден да слязат и да изкарат на нашите условия, на нашите мъки с нашите средства, които ни се полагат от държавата.
Антоанета Иванова: Не може, не бива една държава да се грижи само и единствено за децата. Децата на 18 с увреждания имат същите нужди.
Петя Йорданова - майка на дете с увреждане: Първо трябва да се оправят ТЕЛК-овете, там е пълно безхаберие. Второ, парите, просто те си мислят, че искаме само едни пари. Имаме нужда от много повече дневни центрове. За тия големите няма дневни центрове достатъчно, особено с тежките увреждания.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Султанка Петрова: Децата ни са огледало на нас, когато виждат агресия, я копират
Султанка Петрова: Децата ни са огледало на нас, когато виждат агресия, я копират
Кюстендилци се противопоставят на проект за благоустрояване на градската среда
Кюстендилци се противопоставят на проект за благоустрояване на градската среда