НОВИНИ

И Франсоа Фийон призова избирателите си да гласуват за Макрон

Франсоа Фийон призна поражение и призова поддръжниците си да подкрепят на втория тур Еманюел Макрон срещу Националния фронт, съобщи Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
22:03, 23.04.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
По света
франсоа фийон призова избирателите гласуват макрон
Франсоа Фийон - кандидат-президент на "Републиканците": Уверявам ви, че екстремизмът ще донесе само нещастие и разделение на Франция. Няма друг избор освен да се гласува срещу крайната десница и аз ще подкрепя Еманюел Макрон. Смятам за свое задължение да ви призова да обмислите кое е по-добро за страната и вашите деца.
;

"Поемам тази отговорност. Няма друг избор, освен да се гласува против Националния фронт. Аз ще гласувам за Еманюел Макрон", каза Фийон. Той призна поражението си на първия тур и заяви, че на втория тур не бива да се допуснат "беди и разделение", съобщи Франс прес.

"Трябва да изберем по-доброто за нашата страна. Не изпитвам радост, но смятам, че не бива да има въздържане от гласуване, когато екстремистка партия се приближава към властта. Екстремизмът може да донесе само беди и разделение. Изборът е да се гласува против крайната десница. Затова ще гласувам за Еманюел Макрон", каза Фийон в телевизионно интервю.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Полицията в Париж разгонва протестиращи на Площада на Бастилията
​Полицията в Париж разгонва протестиращи на "Площада на Бастилията"
Обвинения на двамата мъже, задържани в Марсилия за подготовка на атентат
Обвинения на двамата мъже, задържани в Марсилия за подготовка на атентат