НОВИНИ

И гръцките медии ще участват в общонационалната стачка в Гърция

Служители в гръцките медии ще се присъединят към общонационалната стачка, обявена за тази седмица в Гърция, съобщава държавната телевизия ЕРТ.

bnt avatar logo
от БТА
12:51, 26.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
гръцките медии участват общонационалната стачка гърция

За разлика от работещите в другите сектори, които ще стачкуват в сряда, стачката в медиите ще бъде от 6 ч. сутринта на 27 ноември до 6 ч. сутринта на 28 ноември. От стачката ще бъдат засегнати всички средства за масова информация (вестници, радиостанции, телевизионни канали и интернет базирани медии) в публичния и частния сектор, включително ЕРТ, националната информационна агенция АНА-МПА, пресцентрове и др. Това са решили управителните съвети на синдикалните организации, които подкрепят стачката, обявена от гръцката Обща конфедерация на труда (ГСЕЕ).


В столицата Атина ще спре целият електрически транспорт, а автобусите ще се движат само от 9 часа сутринта до 21 часа вечерта на 28 ноември. Очаква се стачката да засегне и всички категории морски транспорт.


Сред исканията на общата стачка е възстановяването на институционалната рамка на свободното колективно договаряне, връщане на минималната заплата от 751 евро, запазването на пенсиите, както и на всички социални мерки в полза на уязвимите групи в обществото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3 млн. долара в криптовалута бяха иззети след разбиване на престъпна група
3 млн. долара в криптовалута бяха иззети след разбиване на престъпна група
България остава против промените в пакета „Мобилност“
България остава против промените в пакета „Мобилност“