Предложението на вицепремиера Валери Симеонов за ограничаването на рекламата на различни хазартни игри срещна подкрепата днес и от ГЕРБ, и от БСП. Симеонов се срещна по негова инициатива в парламента с Цветан Цветанов и с Корнелия Нинова, за да търси подкрепа за свои законопроекти.

Валери Симеонов е представил няколко законопроекта, но само за два - този за хазарта и този за здравето -свързан с частичното връщане на тютюнопушенето в заведенията, получи ясна позиция от ГЕРБ и БСП.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Закона за хазарта, където ние казахме, че ще получи политическа подкрепа за тази промяна, която действително в момента става като епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с по-нисък социален статус. За законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено от ПГ на ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект.

Въпреки различията, Цветанов и Симеонов декларираха, че стабилността на управляващата коалиция не е заплашена.

Валери Симеонов - вицепремиер, съпредседател на Обединени патриоти: Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси - това е записано в политическото споразумение в началото на управлението.
Какво предвиждат промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов

Какво предвиждат промените в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов

Валери Симеонов предлага редакция на конкретни текстове от Закона за хазарта.Вижте кои:

© БТА

И на срещата с БСП Валери Симеонов е получил подкрепа за промените в закона за хазарта.

Валери Симеонов - вицепремиер, съпредседател на Обединени патриоти: Ето виждате втора голяма ПГ подкрепя закона за хазарта, което означава, че има достатъчно категорична позиция не само в обществото, но и сред политическите сили, което е добре - има шанс този закон да мине.

Стана ясно, че ПГ на БСП е разделена по отношение на връщането на пушенето в заведения и всеки червен депутат ще гласува според убеждението си.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова реши да коментира не предложенията на вицепремиера, а неговата самостоятелна акция.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ситуацията ми изглежда странна. Всяка партия в управляващото мнозинство не излиза като програма на правителството, а тръгва със самостоятелни законодателни, големи програми и търси плаващи мнозинства. Това е нова ситуация. Тези срещи не променят с нищо позицията на БСП за оставка на този кабинет.

С ДПС Симеонов заяви, че няма да се среща, но стана ясно, че е поискал посредничеството на БСП за представяне на предложенията му в ПГ на движението.

Следващата седмица той ще се срещне и с лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки.