НОВИНИ

"И само туй: Любов"

В месеца, посветен на 400-години от смъртта на Шекспир, абсолвентите на Стефан Данаилов събраха произведения на великия драматург в своя първи дипломен спектакъл - "И само туй: Любов!".

Айше Сали
от Айше Сали
23:07, 13.04.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още
туй любов

Със спектакъл за Шекспир, любовта и младите, студентите на Стефан Данаилов решават да покажат наученото за театъра

Сава Драгунчев, преподавател и режисьор: "Нещото, което най-много ги вълнува младите е любовта и техните отношения. Те в момента врят и кипят в такива. Шекспир така или иначе е без алтернатива. Това е най, най, най-великият автор. И ако могат да се прозрат в този най-голям автор, значи са успели със всичко.

"И само туй: Любов!" събира не едно, а цели 17 произведения на Шекспир. За пръв път студентите представят спектакъла преди две години, а съвременната интерпретация на образите на великия драматург им носи награда на фестивал в Москва.

Георги Кацарски, актьор: Две години ни бяха достатъчни да започнем да разбираме Шекспир напълно с всяко едно представление ние изграждаме ново и ново разбиране за любовта.

Теодор Христо, актьор: Според мен и самите ни герои са пораснали.

След четири години и наученото в академията, всеки един от абсолвентите вярва в бъдещето на голямата сцена. Казват, че си тръгват от НАТФИЗ със знанията и най-важния урок на Стефан Данаилов - любовта към хората, публиката и всичко онова, което правят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европарламентът решава за регистър на самолетните пътници
Европарламентът решава за регистър на самолетните пътници
Яйца и камъни хвърчат по президентството в Скопие
Яйца и камъни хвърчат по президентството в Скопие