Синдикалната федерация на служителите във вътрешното министерство изрази подкрепа към недоволството на гражданите срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот у нас. Това стана в декларация, изпратена до организаторите на протестите и се разпространява в социалните мрежи.

В декларацията служителите на МВР обявяват своята пълна подкрепа към протестите от последните дни за подобряване на живота на българите, но специално се подчертава, че това се отнася само за законните действия.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР: Вижте, това е нещо съвсем нормално, вътре в униформата стоят хора.Нормално е да го подкрепим, до толкова доколкото като синдикална организация се считаме да подкрепим всеки, който е излязъл да защити едно от човешките права - правото да се бори за по-добър живот.
Трети ден жители на Варна излязоха на протест срещу високите цени на горивата

Трети ден жители на Варна излязоха на протест срещу високите цени на горивата

Трети ден жители на Варна протестират срещу високите цени на горивата. Те обаче настояват и за по-висок стандарт на живот, чуха се и искания и за оста...

В декларацията се казва още, че законът забранява на служителите на МВР да изразяват политически пристрастия и антипатии, както и публично да дават оценка на политическите формации, независимо дали са на власт или в опозиция.

Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР: От конфликти никой няма полза - нито протестиращи, нито полиция, нито обществото като цяло. Нормално е хората да упражнят правото си на протест, правото си да излязат на улицата да изявят гражданската си позиция. Всъщност пък работата на униформените колеги, които ще присъстват на такива мероприятия, се състои точно в това да следят за опазването на обществения ред и опазването живота и здравето на хората - протестиращи или не.

От Синдиката са категорични, че полицията само е охранявала протестите и никой от служителите на реда не е превишил правата си.