НОВИНИ

И слънце, и дъжд ще се редуват през следващите дни

През нощта над западната половина от страната облачността все още ще е значителна и на места ще превалява, но до сутринта преваляванията ще спрат и облачността ще намалее. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 9 и 14 градуса. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
16:00, 12.05.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
слънце дъжд редуват следващите дни

След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи. В югозападните и планинските райони от страната валежите ще са значителни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури, в повечето места, ще са между 20 и 25 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще остане почти без валежи. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са 22 и 24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода ще е 17-19 градуса.

Преди обяд над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. Значителни ще са явленията в Рило-Родопския масив. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца.

В понеделник, 14 май, и във вторник 15 май, въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, но интензивни превалявания, през втория ден, главно в следобедните часове. По-голяма е вероятността за валежи в Западна и Централна България. Температурите ще са близки до обичайните за средата на май - в много райони дневните ще достигат 21-26 градуса, а минималните - между 9 и 14 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
82 жени с мълчалив протест на кинофестивала в Кан срещу женското неравноправие
82 жени с мълчалив протест на кинофестивала в Кан срещу женското неравноправие
Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив
Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив