„Добре дошло, Божоле Нуво“ - и тази година светът почете младото вино. А реколта 2018, според специалисти, е "изключителна".

Собственикът на парижки ресторант и тази година спази традицията и почете Божоле нуво с импровизиран празник.

Световноизвестното младо вино се прави изключително и само от сорта Гаме ноар. Гроздето ферментира само около 4 дни, в метални съдове. А след това е време за „Добре дошло, Божоле нуво“.

Мисля, че не е силно и жените го харесват.

Не е най-великото вино, но е чудесно като за начало на празник - евтино е, а на нас ни трябват забавление и оптимизъм!

Ценителите са категорични, че младото вино по принцип е пивко и вкусно, но тази година реколтата се определя като изключителна.

Патрик Бразик, председател на братсво "Божоле": Времето - много слънце, малко дъжд - беше перфектно за божолето!

И въпреки че през последните 15 години се забелязва спад в консумацията на вино, Божолете не попада в тази тенденция и винаги е добре дошло.