И тази нощ под ръководството на вицепремиера Валери Симеонов в курорта „Слънчев бряг“ продължиха проверките на дискотеки, барове и ресторанти, като бяха установени нарушения.

Слънчев Бряг, Несебър

Може да се каже, че тази нощ в центъра на курорта беше много по-тихо, където миналата вечер беше затворена дискотеката „Оксижен“. Останалите култови заведения в централната алея също намалиха децибелите.

Заведенията в Слънчев бряг масово надхвърлят допустимия шум

Заведенията в Слънчев бряг масово надхвърлят допустимия шум

Безкомпромисно ще се следи дали нощните заведения не превишават допустимите от закона децибели през летния сезон, стана ясно днес след заседание...

Съвместни екипи на полиция, НАП, Агенцията за храните, Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда са установили нови нарушители на различни законови и нормативни актове, регламентиращи дейността на заведенията и хотелите в най-големият ни морски курорт. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина От НАП са констатирани фискални нарушения и издаване на неистински касови бонове, както и разлика в наличните пари и фискалната памет на касовите апарати. Имало е и нови случаи на наличие на храни с неясен произход и такива с изтекла давност. Регистрирани са нарушени изисквания за пожарна безопасност, както и липса на здравни книжки и трудови договори.

Валери Симеонов провел акция срещу шума в Слънчев бряг

Валери Симеонов провел акция срещу шума в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви в личния си профил във фейсбук, че изминалата нощ със служители на РПУ Слънчев бряг е провел акция срещу шума на н...

Вицепремиерът Валери Симеонов не пожела да съобщи подробности от акцията тази нощ, но потвърди че усилията на контролните органи за въвеждане на ред и спазване на законите в областта на туризма ще продължат. Утре в Бургас Симеонов свиква съвещание на координационния съвет по туризъм и там ще бъдат оповестени резултатите от проверките през изминалите дни.