На Великден в Босилеград с песни, танци и бой с яйца - така за 25 поредна година от Сдружение "Глас" събраха на едно място над 800 деца от няколко държави в рамките на Международния детски великденски фестивал. В празничния концерт се включи и българската участничка от Детската Евровизия Лидия Ганева.

Репортаж на Милена Кирова и оператора Огнян Колчаков.

Те се хванаха за ръце, пяха и играха заедно - децата от България, Сърбия, Македония, Румъния, Молдова. Така изпратиха своето послание за любов и разбирателство.

Лидия Ганева - участник в детска Евровизия 2016 г.: Много се радвам, че на този светъл ден съм тук, заедно с толкова много деца от различни държави, които вече 25 години показват на хората какво могат и какво обичат да правят.

Емоцията е прекрасна!

Бианка - от Румъния: И е добре и е хубаво и тука всички хора са добри.
Перица Димковски - Македония: Тука няма граници, няма деление, всички сме едни пред Бога.
Деца от Босилеград са на гости на Сатиричния театър

Деца от Босилеград са на гости на Сатиричния театър

Деца от Босилеград са на гости на Сатиричния театър. Заедно с наши актьори и музиканти те създават музикалната приказка "Продавач на надежда" по стихо...

От 2 години фестивалът има и своето европейско признание. Да сплотява общността - това е неговата цел.

Александър Димитров- пледседател на сдружение „ГЛАС- Босилеград“, организатор на фестивала: Опитваме се да съберем много държави, но акцентът е върху нашите сънародници. Опитваме се да съберем общностите - българските, които живеят в тези държави.
Радко Влайков, посланик па Република България в Сърбия: Босилеград трябва да възкръсне с хора, които да бъдат смели, които да чувстват подкрепата на България, и с които един ден да живеем заедно в Европейския съюз.

И както в боя с яйца - важното е накрая и победителя и победения - да си стиснем ръцете.