НОВИНИ

И в Добрич пожарникарите настояват за по-добро заплащане

Добричките пожарникари подкрепят протеста на колегите си, който ще се проведе утре в София и Варна. Хората, които рискуват живота си на терен, трябва да получават поне по 1500 лева, споделят огнеборците. В седмицата на пожарната безопасност в центъра на Добрич те демонстрираха уменията си в борбата с пожарите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надя Карапанчева
19:01, 13.09.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Добричките огнеборци демонстрираха пред гражданите днес как се гаси пожар и се евакуират хора с помощта на техниката, предоставена преди 3 години по европейски проект. Учението се проведе в най-високата административна сграда, в центъра на Добрич.

гл. инсп. Йордан Йорданов, началник на Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението – Добрич: "Колегите направиха разузнаване, разбраха, че горе на 4-я етаж има останали майка и дете. Успяхме с помощта на автомеханичната стълба да евакуираме двете лица"

В евакуацията се включиха доброволки.

Маргарита Матеева: "Във връзка с празника на пожарната, решихме да покажем нашите възможности и смелост с малката госпожица, която е голям ентусиаст и обича силните вълнения и емоции."
Емили Светлин Колева: "Много яко!"

За първи път добричлии имаха възможност сами да разберат какво е усещането да се издигнеш на 30 метра с модерната стълба. Най-ентусиазирани бяха децата. Бивши пожарникари наблюдаваха с вълнение учението с новата техника.

Митко Костадинов, бивш пожарникар: "Още като видях колата да се задава и викам на колегите: настръхнах. Много са спомените и всякакви случаи: влизане по кладенци, вадене на деца, на стари хора. Не желая на никого пожарната да идва у дома му."

Бивши и настоящи пожарникари, и гражданите подкрепят протестите за достойно заплащане и подсигуряване на труда на служителите на МВР.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първата есенна буря в Холандия доведе до отмяната на десетки полети
Първата есенна буря в Холандия доведе до отмяната на десетки полети
Депутатите отхвърлиха Закона за храните, приеха промени за такса смет
Депутатите отхвърлиха Закона за храните, приеха промени за такса "смет"