НОВИНИ

И в Ямболска област е обявена грипна епидемия

В Ямболска област е обявена грипна епидемия за периода от 18 до 23 януари, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева. Решението е взето на днешното заседание на Регионалната комисия за борба с грипа и с острите респираторни заболявания, след регистрирана заболеваемост от 323 души на 10 000 население за дните от 14 до 17 януари.

bnt avatar logo
от БТА
15:50, 17.01.2019
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Учебните заведения в петте общини на областта преустановяват заниманията си, детските ясли и градини въвеждат строг контрол при приемането на децата и допълнителни мерки за дезинфекция. Прекратяват се свижданията в здравните заведения, спират плановите операции, персоналът задължително трябва да носи маски, налага се строг контрол върху дезинфекцията и стерилизацията в отделенията и повишена готовност за приемането на болни от грип, посочи д-р Генчева.

Най-голяма е заболеваемостта на децата от 0 до 4 години, следвани от възрастовите групи от 15 до 29 години и от 30 до 64 години. От изследваните досега проби е установено, че грипът е от тип А, предстои да се разбере неговият щам, посочи директорът на Регионалната инспекция в Ямбол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима арестувани след среднощна гонка на АМ „Тракия“
Трима арестувани след среднощна гонка на АМ „Тракия“
Разпространяват фалшиви имейли от името на ЧЕЗ
Разпространяват фалшиви имейли от името на ЧЕЗ