НОВИНИ

И. Йотова: Трябват ни същата увереност и воля на дедите ни отпреди 111 години

"Трябва ни същата увереност на дедите ни отпреди 111 години, които знаеха къде искат да стигнат, как да строят бъдещето. Трябват ни същата воля и сила, независимо от конюнктура, от свои и чужди интереси". С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на град Троян, където заедно с тях чества Деня на независимостта на България.

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 22.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
йотова трябват същата увереност воля дедите отпреди 111 години

Вицепрезидентът определи 22 септември като предизвикателство и отговорност към общество, политици и държавници.

Илияна Йотова, вицепрезидент на България: Предизвикателство е към нас като общество и граждани, защото е необходимо да повярваме в собствените си сили, в силата на единението. Предизвикателство е пред политиците, защото трябват конкретни политики, разумни и полезни за хората. Предизвикателство е пред държавниците, защото силна и просперираща държава се гради със силни институции.

По думите на вицепрезидента днес имаме нужда от силни хора, отговорни за съдбините на България и българския народ, за да може всеки българин да живее достоен живот.

;

Вицепрезидентът заяви, че 111 години поколения българи преживяват и триумфи, и трагедии, успехи и крушения, противопоставяне и обединение.

"Пишем своята история като народ, което не би било възможно без 22 септември 1908 г. Обявяването на независимостта е извор на самочувствие и национален оптимизъм", посочи вицепрезидентът.

Кметът на Община Троян Донка Михайлова показа на вицепрезидента Илияна Йотова традиционната улица на занаятите в центъра на града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Домакинствата ще избират свободно електроенергиен доставчик след 2020 г.
Домакинствата ще избират свободно електроенергиен доставчик след 2020 г.
Откраднаха част от контактната тролейбусна мрежа на Русе
Откраднаха част от контактната тролейбусна мрежа на Русе