НОВИНИ

И жителите на квартал "Изгрев" на протест в защита на градинките

Жителите на квартал Изгрев излязоха тази вечер на протест. Причините за недоволството им са 2. От една страна те се притесняват, че промяната в подробния устройствен план ще позволи застрояване на зелените площи между блоковете. От друга - изразяват несъгласието си със строежа на нова сграда, която според тях ще засенчи отсрещните блокове. Главният архитект на София Здравко Здравков увери, че зелените площи ще бъдат запазени, а документите за строеж на сградата отговарят на всички изисквания.

Милена Кирова
от Милена Кирова
21:01, 25.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Анна Аврамова- протестиращ: Тука виждате какви високи блокове са навсякъде. Те са всички населени и ако останеме и без зелени площи просто начина на живот ще бъде доста затруднен.
Здравко Здравков - главен архитект на София: Промяната, която възложих и очакваме изработването на плана ще защити интересите на гражданите. Това ще даде възможност да бъдат защитени междублоковите пространства и да не се предвижда там застрояване.
Атанас Кръстев - член на инициативния комитет на протестиращите: Максималната кота беше 37 метра, сега разбираме, че се строи 67 метра блок. Височината първо взима гледката, но това не е големия проблем. Проблема е, че взима слънцето.
Здравко Здравков - главен архитект на София: Височината й като етажност отговаря на сградите, които са в съседния квартал. Отстоянията, които са изследвани през улица отговарят на правилата и нормите на застрояване.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Хващат политици в покемонска крачка
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Хващат политици в покемонска крачка
Хлорното обгазяване влияе на женската репродуктивност
Хлорното обгазяване влияе на женската репродуктивност