Авария при излитането на ракетата "Союз" от космодрума в Байконур. Екипажът се приземи аварийно минути след старта. Оказа се, че двигателите са отказали. Все още не са ясни причините за инцидента. От НАСА съобщиха, че проблемът се появил след първа и втора степен на отделяне на ракетата. На борда на "Съюз МС-10" са руският космонавт Алексей Овчинин и американският астронавт Ник Хейг.

© БТА

По време на старта е възникнала „авария на носителя", съобщи Роскосмос. Получаването на сигнал е преустановено няколко минути след старта. Според РИА Новости екипажът е трябвало да направи аварийно приземяване в Казахстан.

Ракетата "Союз-ФГ" с пилотирания кораб "Союз МС-10" бе изстреляна от космодрума Байконур по-рано днес.

По план скачването на "Союз" с орбиталната станция трябваше да бъде извършено днес и космонавтите да прекарат 187 денонощия в орбита.

Запускът беше посветен на 100-годишнината от Завода за експериментално машиностроене (ЗЕМ) на ракетно-космическата корпорация ‚Енергия“, която произвежда носителите Съюз.

Състоянието на космонавтите от "Союз" "не е съвсем добро"

Състоянието на космонавтите от "Союз" "не е съвсем добро"

Състоянието на космонавтите от авариралия кораб "Союз МС-10" "не е съвсем добро" и те възможно най-скоро ще бъдат превозени до Москва със специален по...