НОВИНИ

Идват валежи от дъжд и сняг, предстои и застудяване

В сряда превалявания от дъжд ще има в по-голямата част от страната, на повече места и повече като количество - в Южна България. В планините над 1200 метра ще вали сняг, но със усилване на вятъра от север-североизток и рязко понижение на температурите по-късно през деня в сряда в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
12:36, 05.02.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
идват валежи дъжд сняг предстои застудяване

В четвъртък и петък от североизток застудяването ще продължи. Още през първия ден в много райони от Северна България дъждът ще премине в сняг, а с понижението на температурите и в Южна България привечер и през нощта срещу петък дъждът ще се примеси със сняг. В петък превалявания ще има на места в източните райони – в Странджа - Сакар от сняг, по Черноморието – от дъжд и сняг. Значителни валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне.

През почивните дни ще е почти без валежи, в неделя и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще започне бавно повишение на температурите, което ще продължи и в началото на следващата седмица. От запад ще се появи висока облачност, а на места в низините отново ще има условия за мъгла или ниска облачност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йорданка Фандъкова провери готовността за реакции в случай на наводнение
Йорданка Фандъкова провери готовността за реакции в случай на наводнение
Започна спешно разширяване на коритото на Чая
Започна спешно разширяване на коритото на Чая