Откриха смъртоносната игра „Син кит", която погуби стотици деца, в телефона на дете от Бургас. Детето е ученик от Основното училище „Климент Охридски" и само е съобщило на учителката си, че на телефона е излязла покана да изтегли приложението. Тя своевременно е предупредила родителите и директора за наличието на опасната игра.

Бургас

Детето е ученик в началните класове в училище Климент Охридски. През междучасието то получило покана на телефона си да изтегли приложението за играта "Син кит" и споделило с класния си ръководител.

Юлия Пенева - директор на ОУ" Климент Охридски".: " Колежката не е отворила телефона и препоръчва на детето да съобщи на родителите си."

Според съученици на детето това не е единственият случай. Те са категорични, че познават други ученици, които играят играта дори са стигнали до по- горни нива.

Габриел Колев: "Знам, че много хора от това училище си режат ръката. Казвали са ми, че имат някакви предложения и така нататък, но отричат нали да играят тази игра. Ей тука цялата ръка е нарязана от стъкло.

За случая със смъртоносната игра е информирана вече и полицията . От там ще организират срещи с учениците, за да обяснят какви рискове крие играта "Син кит".

Цветелина Рандева - говорител на ОД на МВР- Бургас: "Ще участват специалисти от областната дирекция на полицията. Предполагам, че подобен интерес ще има и от други учебни заведение така, че имаме готовност да реагираме в такъв тип ситуация."

Директорът на Бургаското училище призова всички родители да проверят телефоните на децата си за опасната игра. При съмнения да информират веднага ръководството на училището или полицията.