Игрален филм за големия щангист Наим Сюлейманоглу, който се състезава за България и Турция, тръгва тази вечер по кината в Турция. Пътят към успеха, световните рекорди и трудните моменти в живота на спортиста са част от историята със заглавието "Джобният Херкулес: Наим Сюлейманоглу". Акцент във филма е Възродителният процес в България. 21-годишният Хаят Ван Ек влиза в ролята на шампиона. С него разговоря Айше Сали.

Желание за победа, пред което границите спират да съществуват, а успехът превръща Наим Сюлейманоглу в пример за хиляди - 3-кратен олимпийски шампион, със 7 световни титли и 46 подобрени рекорда. Филмът за големия спортист обаче показва, че по-голямото постижение е възможността да бъде себе си.

Хаят Ван Ек, актьор: Имал е голямо сърце. Бил е изпълнен с вдъхновение. Според мен едно от най-трудните неща в живота му е откъсването от семейството заради мечтите. Докато снимахме сцената, когато разказва за преживяното в България от трибуната на ООН, почувствах, че Наим Сюлейманоглу е герой. Случилото се в България е истина - асимилацията, затварянето на джамии, забраната да се говори на турски език, смяната на имената. Всичко това е преживяно!

Айше Сали: Какво е да си шампион?

Хаят Ван Ек, актьор: Ако погледнем към Олимпиадите, резултатът е това, което те прави шампион. Печели този, който вдига най-тежките щанги. Но за да бъдеш шампион в сърцата на хората, трябва да умееш да ги разбираш, да можеш да направиш нещо за тях.

Галапрожекцията на "Джобният Херкулес" събира 1500 души в кино салона. Сред тях е близкият приятел на спортиста и европейски шампион по борба - Ефраим Камберов.

Ефраим Камберов, спортист: Филмът според мен ще бъде пример за младите, които тръгват по големия път. Защото спортът е много труден. Аз гледах. 2 часа беше. Няма никакви преувеличени работи. Каквото е прекарал големият спортист, всичко е изпипано, както трябва.

Едно единствено място остава празно на премиерата - това на големия шампион, където пред името му е оставен букет. В жеста се крие надеждата, че може би Наим Сюлейманоглу също е сред зрителите. А почетното място на спортиста е в сърцата на хората.