НОВИНИ

Игри с укротяване на бикове взеха две жертви в Индия

Поне двама души са загинали, а 80 са ранени по време на традиционни игри по укротяване на бикове Джаликата в индийския щат Тамил Наду, съобщи в. „Хиндустан таймс” като се позова на полицията.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:53, 17.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
По света
игри укротяване бикове взеха две жертви индия

Игрите били организирани в Пудур, окръг Шиваганга. И двамата загинали са били зрители. Единия издъхнал на място от травмите, които му нанесъл побеснял бик, а вторият получил инфаркт, когато, стоейки зад загражденията, видял как към него препуска бик.

Пострадалите са главно участници в игрите. Петима души са ранени при сбиване между два отбора, след като журито обявило победителя. При безредиците били повредени и мотоциклети, които били подготвени като награди за победителите.

Състезанията по укротяване на бикове Джаликата са традиционни развлечение в Тамил Наду и се провеждат в рамките на четиридневен празник на реколтата тай-понгал в средата на януари.

Биковете се пускат от заграждение направо срещу хората, а участниците, предимно младежи, се опитват да ги накарат да спра като ги яхнат. За да настървят биковете, им раздират опашките и им хвърлят лют пипер в очите.

Тази година празникът се забави заради забрана, наложена от Върховния съд, която местните власти, след масови протести, заобиколиха като направиха законови поправки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на етносите Пролетни игри и песни в Силистра
Фестивал на етносите "Пролетни игри и песни" в Силистра
Три от точките в конституционната реформа на Турция влизат в сила незабавно
Три от точките в конституционната реформа на Турция влизат в сила незабавно