НОВИНИ

Икономиката у нас е нараснала с повече от 3%

Икономиката е нараснала с повече от 3% и по този показател България ще бъде в челната тройка на Европейския съюз. Мнението е на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев. Въпреки че хората не усещат подема в икономиката резултатите за изминалата година са добри. Това, което може да попречи на ръста в икономическия сектор са предсрочните парламентарни избори, според лидерът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов.

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 29.12.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Васил Велев, председател на асоциацията на индустриалния капитал в България: Доходите също пораснаха. Статистиката има данни за третото тримесечие включително на годишна база 8,4% е ръстът на доходите според информация на Националния статистически институт. Безработицата спадна значително под средното ниво за ЕС. Капиталовият пазар също бележи ръст.

Като цяло резултатите са добри, но усещането не е такова сред хората.

Димитър Манолов, президент на конфедерация на труда "Подкрепа": Всъщност всичките големи неща, които се случиха през миналата година се случиха извън нас, извън нашето кьоше и ефектите от тях тепърва ще ни се случват, тъй като се случиха големи и важни неща.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха грипна епидемия в Хасково и Харманли
Обявиха грипна епидемия в Хасково и Харманли
Вероятно е намерена лентата от третото записващо устройство на авариралия Ту-154
Вероятно е намерена лентата от третото записващо устройство на авариралия Ту-154