Най-големият синдикат в МВР организира отново протест в София на 22-ри октомври. Причината е, че нито едно исканията на полицаите не е изпълнено, обясни в "Още от деня" Илия Кузманов. Той обясни защо служителите на МВР вече не могат да чакат, а настояват за незабавно изпълнение на исканията.

Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР: 9 години го чакаме този бюджет. Имам предвид от създаването на синдикалната федерация на служителите в МВР през 2008 година. За целия този период заплатите са вдигнати един път - лятото на 2009 година от г-н Миков с 5% и от г-н Йовчев с 10% през 2013 година, но незабавно бяха намалени всички допълните плащания в МВР, така че номиналът на увеличението е много нисък. Сега тези обещаните 55 млн. лева ги приемаме като някаква гавра. Ние не сме изчислили колко ще получим, но никой не ние обяснил как ще бъдат раздавани тия пари. Аз съм почти сигурен, е не съществува схема за раздаването на тези пари. Тези 55 млн. лева, представени като 5% увеличение не стигат дори за 5%.

Кузманов уточни, че догодина България има 6 месеца председателство на Европа и вероятно извънредния труд, който ще се положи, ще се покрие от същите пари.

Илия Кузманов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР: Не е изчислено. Освен това тези пари чисти ли са за увеличение или в тях влизат и осигуровките, защото ако в тях влизат осигуровките, отиваме много надолу. Накрая ще се получи една сума от 30-40 лева на човек.