НОВИНИ

Илияна Йотова поиска стратегия за пограничните региони

„Държавата трябва да се върне в малките градове и села, с по-голяма грижа и внимание. Необходим е специален план за развитие на пограничните региони. Инвестиции, стабилна икономика, образовани хора и професионалисти са гаранция за сигурността на България, за безопасната външна граница на Европейския съюз.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в град Болярово. Вицепрезидентът беше гост на честването на 45-годишнината от обявяването на населеното място за град.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:35, 07.09.2019
Чете се за: 00:58 мин.
У нас
илияна йотова поиска стратегия пограничните региони

Илияна Йотова се обърна към жителите на Болярово с думите: „Днес съм тук, за да ви кажа, че не сте забравени и в лицето на президентската институция имате най-големите съюзници. Трябва ни ясна визия за малките общини, как ще ги развиваме, как ще задържим хората тук, как ще върнем младите“. Жителите на Болярово споделиха с вицепрезидента болката си от обезлюдяването на региона. Все повече млади хора търсят по-добър живот в по-големите общини или в чужбина.

По думите на вицепрезидента Йотова днес най-голямата и обединяваща кауза трябва да бъде модерна и просперираща България.

„Трябва да решим в каква посока ще развиваме страната. Селско стопанство, туризъм, високи технологии? Трябва да посочим няколко приоритета за следващите години и да работим по тях“, заяви Илияна Йотова.

„Тази кауза ще бъде успешна само когато работим всички заедно и се стремим истински към единение. Когато сме отдадени един на друг, а не всеки да се спасява поединично. Когато сме убедени, че заедно пишем биографията на един народ и една държава, а не своята собствена“, изтъкна вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова неслучайно ден след Съединението Болярово чества своя празник. „Вие сте пример за това как с общи усилия – на хората и на управлението, се постигат резултати“, посочи вицепрезидентът. Илияна Йотова поздрави кмета Христо Христов за усилията, които полага за развитието на общината.

Според вицепрезидента повече от всякога имаме нужда да черпим сила и самочувствие от велики моменти като Съединението на Княжество България и Източна Румелия, за да градим общото си бъдеще с увереност и вяра в потенциала ни. „Съединението е един от историческите примери, който казва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени“, посочи Илияна Йотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесмен възроди средновековен храм в благоевградското село Габрово
Бизнесмен възроди средновековен храм в благоевградското село Габрово
Майстори на пица събират пари за музикални инструменти
Майстори на пица събират пари за музикални инструменти