НОВИНИ

Илияна Йотова: Всеки български гражданин има равни избирателни права

Всеки български гражданин, независимо къде живее - в Канада, в Европейския съюз или Турция, има равни избирателни права и никой няма право да му ги отнема - така вицепрезидентът Илияна Йотова тълкува опитите за промяна в изборния кодекс. Йотова заяви, че няма информация чия е инициативата за тези промени и би искала да чуе официалната информация на министерството на правосъдието и на формираната в министерството работна група по различни законови промени.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:25, 06.04.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Илияна Йотова - вицепрезидент на България: "Аз информация от тяхна страна кой какво е инициирал и кой какво е написал, нямам.

- Въпросът е от страна на президентството дали е имало такава инициатива и натиск дори?

Илияна Йотова: "Какво значи инициатива? Нали сме наясно, че България е парламентарна република. И по време на кампанията, и сега, моето твърдо становище е, че никой не трябва си мисли, че България може да има някакъв друг вид устройство, освен парламентарен. Законите се решават в Народното събрание, там се утвърждават. Да, обществени дискусии може да има всякакви, от най-различни кръгове, от най-различни институции по изключително актуални въпроси за страната, какъвто е и този. Но крайната дума е на българския парламент".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от нещата на Христо Кърджилов
"Част от нещата" на Христо Кърджилов
Президентът Радев с коментар за оттегления проект за изборни промени
Президентът Радев с коментар за оттегления проект за изборни промени