НОВИНИ

Илияна Йотова започва кампания за съхраняване паметта на народните будители

Вицепрезидентът Илияна Йотова започва кампания за съхраняване паметта на народните будители. Първата инициатива ще бъде свързана с възстановяването на двете знакови сгради дарени от братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово, които от години тънат в разруха и са в окаяно състояние.

bnt avatar logo
от Станислава Цветанова
21:23, 31.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Вицепрезидентът посочи, че вилата на братята Евлогий и Христо Георгиеви и съседния имот, известен като щампата към текстилната фабрика "Карловска коприна" първо трябва да бъдат консервирани и след това реконструирани.

Вилата на двамата дарители е общинска собственост и за нея общината има изготвен проект в размер на 1 400 000 лева, а щампата е паметник на културата и частна собственост, за който имот общината от години води дела, за да си го върне.



Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България: С
тартираме от Карлово, защото сме убедени, че къщата която братята са дарили, текстилната фабрика, която най-големите български дарители са оставили на карловци не може да тъне в разруха. Това е много тежка диагноза за нас като българско общество и затова тази кампания ще тръгне от тук но тя няма да завърши с Карлово, нашата идея е да се реконструират всички домове, всички онези къщи и места където са били българските будители.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белият дом разпространи официалните портрети на президента и вицепрезидента
Белият дом разпространи официалните портрети на президента и вицепрезидента
Четири деца са в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне
Четири деца са в болницата в Ямбол със симптоми на хранително отравяне