Бъдещето на България е в екопроизводството, доброто обслужване и добрата инфраструктура. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в село Делчево, където беше гост на традиционния празник на виното. Там тя ритуално заряза лозята и раздаде грамоти на най-добрите винопроизводители

Делчево, Гоце Делчев

Според Йотова, в навечерието на формиране на следващата финансова рамка трябва да бъдат осигурени целеви средства за подпомагане на по-отдалечените и по-слабо развитите региони. Тогава, според вицепрезидентът, ще има развитие на туризма и инфраструктурата, и хората няма да бягат към големите градове. Трябва да бъде създаден специален план Маршал, защото проблемите са много и всеки един от тях чака решение.

Илияна Йотова – вицепрезидент: Днес на дневен ред е темата за транспорт за отдалечените села и региони. След като в един Перник може да има такива проблеми, който е на 20 км от София, какво остава за другата страна. Когато хората са откъснати няма как да се правят проекти. След това ще дойде ред на болниците. Добре е, че тук има развита, общинска болница, на сравнително малко разстояние. Но, за съжаление, това не е така в много села в България. След това ще дойде въпроса с аптеките. Няма от къде да си купят лекарства. Затова трябва целенасочена политика. Тя не може да бъде общата национална политика. Тя трябва да бъде целева.