НОВИНИ

Илхан Кючюк: Изтичането на данни от НАП ще повлияе за влизането ни в Шенген

Изтичането на лични данни от НАП ще се отрази отрицателно на шансовете на България да бъде приета в Шенген, тъй като се отнася до националната сигурност. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк.

bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 31.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Кючук посочи, че един от критериите за Шенген е сигурността и изтичането на данни предизвиква тревога. Вторият е политическото доверие, каза евродепутатът, който оглавява българската делегация в групата "Обнови Европа" в Европейския парламент.

Илхан Кючук, евродепутат: Шенген е и въпрос на политическо доверие. До момента българското правителство, и с участието на крайните националисти в него, не е успяло да отговори на втория критерий, и това е притеснително.

Евродепутатът подчерта, че приемането на България в Шенген е въпрос на стратегически интерес, както от наша страна, така и от ЕС, тъй като тя е външна граница на Съюза.

Коментирайки външнополитическите приоритети за България през новия мандат на европейските институции, Кючук посочи интеграцията на Балканите.

Илхан Кючук, евродепутат: Балканите трябва да са част от ЕС. Ако Европа иска да играе ключова глобална роля, трябва да присъедини Балканите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Две от петте кланици в Пловдивско се охраняват от военна полиция
Две от петте кланици в Пловдивско се охраняват от военна полиция
Брад Пит и Леонардо ди Каприо минаха по червения килим в Лондон
Брад Пит и Леонардо ди Каприо минаха по червения килим в Лондон