НОВИНИ

Илко Семерджиев: Успяхме да излезем от нормативния хаос в здравеопазването

Прекратяването на експеримента с пръстовите отпечатъци даде възможност да се сключат Национални рамкови договори за 2017 година както с Българския лекарски съюз, така и с Българския зъболекарски съюз. Това отчете в края на мандата си служебният здравен министър Илко Семерджиев. Приета е и наредба, с която се отваря възможността да се анексира договорът със зъболекарския съюз и да се направят текстове, с които да позволят на възрастните хора да имат плаково протезиране.

bnt avatar logo
от БНТ
08:54, 02.05.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Семерджиев сподели още, че е наследил немалко скандали и тежки кризи. На първо място той посочи кризата в нормативния сектор, от която е успял да излезе. Спестени са две наказателни производства, които са щели да се стоварят върху България. Семерджиев обясни, че ще оставят законодателни предложения на следващия екип, за да влезе с летящ старт и да имат възможността да поправят неща, които чакат.

Илко Семерджиев, служебен министър на здравеопазването: Ще оставим законодателно предложения на следващия екип, така че да влязат с летящ старт в своя мандат. Да поправят неща, които чакат своя ред и които ще поправят доста неща в наследения хаос. На второ място, успяхме да тушираме и кризата с ваксините. Започват доставки. Осигурихме 20 млн. допълнително. Кризата с урана във водата и с морбилите бяха овладени и то доста ефективно.

В студиото на "Денят започва" той коментира още, че режимът на водата в Хасково ще продължи, докато се направи реорганизация на водоснабдителната система в града, така че да се спрат замърсените източници. В момента има 12 пункта, от които жителите на града могат да се снабдяват с питейна вода. Тази седмица служебното правителство ще излезе с междинен доклад, в които ще обобщят данните и ще дадат подробна информация за обстановката в Хасково.

Илко Семерджиев - служебен министър на здравеопазването: Сезира се и прокуратурата в Хасково. Те ще издирят има ли вина във времето. За мен е важно да кажа, че от момента, в който сме били информирани, всички мерки са взети на 100%.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Венецуела близо 40 души пострадаха на протест
Във Венецуела близо 40 души пострадаха на протест
Евросиндикати: Има необходимост да се увеличат всички заплати в ЕС
Евросиндикати: Има необходимост да се увеличат всички заплати в ЕС