НОВИНИ

Има лица, които разпространяват информация, че се подготвя атентат в България

Българските служби са установили лицата и "по тях се работи", но няма задържани. Това каза пред журналисти вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 05.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На въпрос дали българските служби имат информация за публикации в английски медии, че афганистанци в Англия подготвят терористичен атентат в България заради размириците в Харманли, министър Бъчварова заяви:

"Имаме информация по дипломатическа линия за три или четири такива лица, които са установени, проверени са им документите и вероятно няма да останат на наша територия. Взети са всички мерки... Имаме сигнали и работим по предотвратяване на такива действия".

Румяна Бъчварова каза, че българските служби са установили лицата и "по тях се работи", но няма задържани. Тя не пожела да отговори на въпроса дали тези лица са от бежански центрове.

В събота в социалните мрежи и английската преса излезе информация, че афганистанци, които живеят във Великобритания, подготвят терористичен акт, заради събитията отпреди 10 дни в Харманли.

Бъчварова коментира и днешните твърдения на избраната вече за вицепрезидент Илиана Йотова, която по-рано съобщи, че българското правителство предвижда изграждането на три бежански лагера. Според Бъчварова ще бъдат изградени три кризисни площадки за бежанци, които ще бъдат към Държавната агенция за бежанците. В момента се оглеждат терени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрийците след изборите
Австрийците след изборите
Георги Мамалев получи Златен век на премиерата на Мнимият болен
Георги Мамалев получи "Златен век" на премиерата на "Мнимият болен"