НОВИНИ

Задържаният за хвърлената по полицаи бомбичка съжалява за постъпката си

Има арестуван за инцидента от мача ЦСКА - Левски в сряда, когато бомбичка, хвърлена от трибуните, рани двама полицаи. Младежът се опитал да се укрие, но след като бил разпознат и от полицията говорили с него, късно снощи се предал в СДВР. На специална пресконференция от прокуратурата съобщиха, че роденият пред 93-а година фен на сините не е осъждан и досега не е познат на органите на реда.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
19:37, 22.04.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

За да разкрият самоличността на младежа, хвърлил бомбичката, полицаите са разпитали 64-ма фенове на сините. Остарялото видео наблюдение на стадиона не е заснело действията му, но в полицията са пристигнали много видеозаписи, които помогнали престъплението да бъде разкрито още в петък следобед.

Полицията търсила 25-годишният младеж на всички известни адреси, както и по телефона му, който бил изключен. Чрез друг телефон се свързали с него, младежът казал, че ще се предаде, но другата седмица. Убедили го това да стане веднага.

Ивайло Иванов - директор на СДВР: Вчера се яви в СДВР с адвокат. Направи пълни самопризнания. Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното.

Задържаният не е могъл да даде логично обяснение защо е хвърлил бомбичката. Казал, че заедно с маската му е подадена от непознат, което се проверява. Искал да хвърли бомбичката на пистата, но според полицията това е малко вероятно, тъй като тя се намира пред Сектор Б, а устройството е летяло до Сектор А, където е взривило стъклопакет и е ранило двама полицаи.

Емилия Русинова - градски прокурор на София: След задържането на лицето е повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда на повече от 1 служител на МВР по хулигански подбуди.

Все още не е ясно как бомбичката е вкарана в стадиона въпреки щателните проверки, които се правят преди всеки мач. Обвиняемият младеж е задържан за 72 часа. Това изтича утре и тогава се очаква наблюдаващият прокурор да внесе предложение за постоянното му задържане. Ако младежът бъде признат за виновен, наказанието му ще бъде от 5 до 15 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десети ден продължават антиправителствените протести в Армения
Десети ден продължават антиправителствените протести в Армения
Полицията още издирва предизвикалия евакуацията на Мон Сен Мишел
Полицията още издирва предизвикалия евакуацията на Мон Сен Мишел