НОВИНИ

Има данни, че двама полицаи са подпомагали престъпната група от "Орландовци"

Полиция блокира столичния кв. "Орландовци". Задържани са над 15 души. Акцията на МВР и прокуратурата е срещу организирана престъпна група, която се е занимавала с наркоразпространение, кражби и грабежи. Проверява се дали двама полицаи от 2-ро РПУ не са осигурявали чадър на престъпната група. От сутринта в квартала бяха претърсени десетки адреси.

bnt avatar logo
от БНТ
12:04, 07.03.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Рано тази сутрин квартал Орландовци осъмна под полицейска блокада. Претърсени бяха десетки адреси. Разследващите са намерили оръжие, контрабандни цигари, скъпи автомобили и инструменти за разбиване. От МВР заявиха, че групата е разработвана близо половин година. Задържаните развивали широк кръг от дейности.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: От кражби на релси и чупене на паметници в гробищния парк, който е наблизо, с цел хората да си платят и да бъде възстановен, до доста сериозни грабежи и разпространение на наркотици.
Георги Хаджиев, директор на СДВР: Има установени над 10 жилищни сгради, които са се присъединили към ел. мрежата незаконно. Предстои да бъде документирана и тази престъпна дейност.

Според разследващите има данни, че двама взводни командири от ,,Охранителна полиция" са част от престъпната група. Тяхна задача била да осигуряват чадър.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Предстои да бъде доказана тяхната вина, за да им бъдат повдигнати обвинения, че са ги подпомагали при извършването на кражби. Тяхната дейност се е осъществявала в това да няма на мястото, където се извършват престъпленията, да няма полицейски сили.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Част от тази група са лица, принадлежащи към така наречения клан на Гольовците. Да не кажа, че 90% от лицата, които са задържани са свързани с този известен български род.

Утре ще стане ясно на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щамът на морбили у нас е внесен от Италия или Германия
Щамът на морбили у нас е внесен от Италия или Германия
Окончателно: ​Депутатите приеха промените в Закона за социалните услуги
Окончателно: ​Депутатите приеха промените в Закона за социалните услуги