Има доказателства, че бившият легионер Иван Пачелиев е извършител на убийството на фелдшера в тополовградското село Орешник. Той беше задържан часове след извършването на престъплението, при мащабна полицейска операция. Пачелиев е задържан за 72 часа, а днес предстои да му бъде повдигнато обвинение.

До момента е установено, че убийството е извършено след като Пачелиев е потърсил медицинска помощ в Здравната служба в Орешник, тъй като си наранил ръката при рязане на дърва. Защо е нападнал обаче фелдшера все още не е ясно. Той го е пребил, след което го наръгал с нож, казаха от полицията.

Ст. комисар Ангел Цанков - директор ОД на МВР-Хасково: Хладно оръжие, няколко прободни рани, на база на които е настъпила смъртта.

В дома на бившия легионер е открит ножа, с който е извършено убийството и още доказателства, уличаващи го като извършител на тежкото престъпление.

Ст. комисар Ангел Цанков - директор ОД на МВР-Хасково: Множество неща, които предполагаме, че имат отношение към извършеното престъпление. В момента ще се възложат експертизи, които ще потвърдят или ще отхвърлят предположенията.

Помъчил ли се е да прикрие следите на извършеното престъпление?

Ст. комисар Ангел Цанков - директор ОД на МВР-Хасково: Да. Взел е мерки да предотврати намирането на доказателства.

Разпитани са и свидетели, извършен е оглед на местопрестъплението и са иззети видеозаписи, които показват, че именно Пачелиев е посетил последно фелдшера преди да бъде намерен мъртъв.

Дойчин Дойчев - окръжен прокурор на Ямбол: На базата на събраните доказателства можем да направим основателно предположение, че извършител на престъплението към момента е Иван Пачелиев, затова и ще му бъде повдигнато обвинение за убийство на медицинско лице при и по повод изпълнение на неговите задължения...

Към момента Пачелиев не е дал показания и не е оказал съдействие на разследването.