НОВИНИ

Има информация, че радикалният ислям навлиза в ромските махали

Имаме информация, че навлиза радикалният ислям в ромските махали, заяви Петко Асенов от Националния център за развитие на ромите в България.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:46, 20.09.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
информация радикалният ислям навлиза ромските махали

Трябва да се вземат мерки в София и в цялата страна, имаме информация, че навлиза радикалният ислям в ромските махали. Това заяви на пресконференция Петко Асенов, председател на Националния център за развитие на ромите в България.

Асенов допълни още, че ще поиска проверка защо деца от Бургаско се извозват до неопределени места и на какво ги обучават там, кой им дава пари, дрехи и храна. Той заяви още, че ще предложи на Министерски съвет да се създадат комитети по сигурността в ромските махали.

Според Асенов службите трябва да знаят какво се случва в държавата и да вземат мерки. Той добави, че от ДАНС и ГДБОП са звъняли да го питат дали се разпространява радикален ислям в ромските махали.

Петко Асенов сигнализира още, че забраната за бурки не се спазва в Пазарджик, където той е бил на посещение преди месец и половина.
Директорът на Националния център за развитие на ромите каза също, че до края на годината 200 млн. евро ще дойдат в България по норвежка програма за помощ на ромския етнос. Испански инвестиционен фонд също чрез средства ще помогне за създаване на къщички за ромите у нас, допълни Асенов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна обвинения на ученика, пребил учителя си
Прокуратурата повдигна обвинения на ученика, пребил учителя си
Подпалиха дискотеката на свидетел по делото срещу Ценко Чоков
Подпалиха дискотеката на свидетел по делото срещу Ценко Чоков