НОВИНИ

Кой контролира търговията с храна в интернет?

В България нямаме разписани законодателни изисквания за контрол над онлайн търговията. Ето защо от "Асоциация активни потребители" предлагат да има знак за доверие на сайтовете на коректните търговци, който да служи и като вид гаранция. Подобни практики по света има от много години, обясни в "Денят започва" Богомил Николов.

Росица Белева
от Росица Белева
11:10, 26.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Сигналите за нередности при търговията с храни са доста по-малко, отколкото при другите стоки. Вероятно това се дължи все още на по-слабото предлагане, каза още Богомил Николов.

В Агенцията по безопасност на храните, обаче непрекъснато постъпват сигнали, заяви началникът на отдел в Дирекция "Контрол на храните" д-р Кремена Стоева.

Тя призова всеки, който смята, че е ощетен или храната му крие опасност или е некачествена, да се обърне към Агенцията по безопасност на храните с писмена жалба, на интернет страницата или на горещия телефон.

Сигналите и жалбите се приемат по всяко време, обработват се и се изпращат незабавно за проверка към съответните областни дирекции по безопасност на храните.

Българската агенция за безопасност на храните не контролира пряко онлайн търговията. Тя по-скоро отговаря на сигнали и жалби, уточни д-р Кремена Стоева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва основен ремонт на подлези в Пловдив
Започва основен ремонт на подлези в Пловдив
23% одобрение за коалиционното правителство на Борисов с патриотите
23% одобрение за коалиционното правителство на Борисов с патриотите