Складовете на фирмата-получател на бананите с кокаин бяха обискирани в страната. 76 кг наркотик беше открит вчера в кашони в склада в Бургас.

Вижте повече подробности в прякото включване на Иво Никодимов.

Една от версиите, по които разследващите органи работят, е за връзка между заловения сега кокаин и изплувалата преди месеци от морето пратка между Констанца и Варна. Причината е, че намереният в кашони с банани от Еквадор наркотик е един и същ и по вид, и по качество с предишните пакети, открити по плажната ивица у нас и в съседната ни страна.

Българските власти са задействали активни контакти на сътрудничество с румънските служби, както и обмяна на информация с италианските власти, за да се установят всички обстоятелствата около претоварването на бананите на едно от южните италиански пристанища.

Има отправена молба за правна помощ към Еквадор, за да се провери абсолютно всичко за произхода на бананите.

Днес бяха направени и обиски в складовете на фирмата вносител. Причината е, че част от бананите, които са получени с кораб на пристанище Бургас в края на юли, вече са изпратени към базите й. Проверява се дали в тези количества няма също укрит кокаин.

Откриха кокаин за над 2,5 млн. евро в пратка с банани в Бургас

Откриха кокаин за над 2,5 млн. евро в пратка с банани в Бургас

Четири кашона със 76 кг. чист кокаин бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове в Бургас. Работник на фирмата се натъкнал на пратка...