НОВИНИ

Има опасност от градушки и наводнения в следващите дни

До обяд днес ще е слънчево в почти цялата страна. След обяд обаче ще превали в най-западните райони на страната и някои места в Централна Северна България. Валежите ще са слаби, придружени с гръмотевична активност. Това, че страната ни е на границата между студен и топъл въздух, създава опасност и от градушки. Температурите през деня ще са между 26 и 31 градуса.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:10, 29.05.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
опасност градушки наводнения следващите дни

Заради очакваните интензивни валежи, хидролозите в НИМХ обявиха опасност от поройни наводнения в следващите 48 часа. По-високото ниво "тревога" е в сила за горните течения на река Осъм в Северна България и река Тунджа в района на язовир "Копринка". Под наблюдение са още река Владайска от водосбора на Искър и река Ерма в Западна България.

В следващите дни страната ни ще попадне в обширна зона с нестабилно време. Очакваме валежи, гръмотевични бури и градушки. Явленията ще са по-интензивни в централните и западните райони, а условия за значителни количества валежи ще има в петък. Капризното пролетно време ще се задържи до средата на следващата седмица. С нахлуването на по-хладен въздух дневните температури ще паднат с няколко градуса, но ще се задържат около 23-24 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фонд Земеделие изплати допълнителни 3 млн. лева на биопроизводители
Фонд "Земеделие" изплати допълнителни 3 млн. лева на биопроизводители
Новият детски сериал Островът на сините птици тръгва на 1 юни по БНТ
Новият детски сериал "Островът на сините птици" тръгва на 1 юни по БНТ