НОВИНИ

Има организирана кампания да бъде отстранен Вежди Рашидов, твърдят от СБП

Вeжди Рашидов стана отново обект на непристойни упреци, нападки и хули. Дори след като се извини за своите думи, нападките не спират. Явно това е организирана кампания да бъде отстранен от поста му, защото там би трябвало да се настани персона, която да захранва неолибералните отрочета, имащи за единствена цел превръщането на България в пустиня без минало и без бъдеще. Това се посочва в позиция на Съюза на българските писатели.

bnt avatar logo
от БТА
15:44, 13.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
организирана кампания отстранен вежди рашидов твърдят сбп

Според позицията Министерството на културата прави всичко, което е по възможностите му и се дава за пример, че през миналата година то е подкрепило финансово книги в памет на известни български писатели, като е подпомогнало финансово и 100-годишнината на акад. Ефрем Каранфилов.

Книги на издателство "Български писател" бяха подкрепени през последните две години по програмата "Помощ за книгата" на Министерство на културата. Фонд "Култура" при МК подкрепя съюзното списание "Пламък" в неговата мисия да осветлява постиженията на съвременната българска литература, посочват от СБП.

Здравословните проблеми на министър Рашидов попречиха да бъде организирана международна среща на писатели в България, организирана от Министерството на културата, Съюза на българските писатели и други писателски сдружения. Вече няма препятствия и тази идея да се осъществи, смятат от съюза.

"Ние, писателите, сме горди хора и не хленчим за "помощи" и пари. Ние сме уверени, че между политическата държава и държавата на българския дух съществуват допирателни и Министерството на културата начело с министър Рашидов е видимата страна на такова партньорство, което има за цел просперитета на Отечеството ни и на неговите граждани", пише в позицията на писателите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наблюдаващият прокурор по делото за източване на КТБ оглави спецпрокуратурата
Наблюдаващият прокурор по делото за източване на КТБ оглави спецпрокуратурата
Японският император обмисля да абдикира
Японският император обмисля да абдикира