НОВИНИ

Има сериозна надпревара между забранителния списък и фармацевтичните компании

Това каза в "Още от деня" бившият председател на държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.Тя коментира драмата с фармацевтичния продукт Мелдоний, който се оказа, че е използвала и спортист №1 на България Габриела Петрова.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:26, 28.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
сериозна надпревара забранителния списък фармацевтичните компании

Весела Лечева каза, че в последните 10-15 години се забелязва една сериозна надпревара между забранителния списък и производството на фармацевтичните компании. По думите й компаниите са винаги две-три крачки по-напред от забранителния списък и като че ли изненадан остава целия спортен свят. Това, че вече 140 души са хванати с този препарат според Лечева става въпрос за недостатъчен медицински анализ, колко време стои натрупването на този препарат в организма.- По-скоро има пропуск от страна на Агенцията, която е вкарала това лекарство в списъка, каза още Лечева.
На въпрос на водещия Димитър Цонев, какво ще се случи с тези 140 души, използвали препарата, имайки предвид че предстои олимпиада Весела Лечева каза тук основна роля имат разследващите органи, които ще проучат всеки отделен случай, но едва ли ще има връщане на решение назад . Остава единствено да се чака, допълни Лечева.

Целият разговор с Весела Лечева в "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с българи в Австрия, 7 души са ранени
Катастрофа с българи в Австрия, 7 души са ранени
Доброволци помагат на хора с увреждания
Доброволци помагат на хора с увреждания