Това каза в "Още от деня" бившият председател на държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.
Тя коментира драмата с фармацевтичния продукт Мелдоний, който се оказа, че е използвала и спортист №1 на България Габриела Петрова.

Весела Лечева каза, че в последните 10-15 години се забелязва една сериозна надпревара между забранителния списък и производството на фармацевтичните компании. По думите й компаниите са винаги две-три крачки по-напред от забранителния списък и като че ли изненадан остава целия спортен свят. Това, че вече 140 души са хванати с този препарат според Лечева става въпрос за недостатъчен медицински анализ, колко време стои натрупването на този препарат в организма.- По-скоро има пропуск от страна на Агенцията, която е вкарала това лекарство в списъка, каза още Лечева.
На въпрос на водещия Димитър Цонев, какво ще се случи с тези 140 души, използвали препарата, имайки предвид че предстои олимпиада Весела Лечева каза тук основна роля имат разследващите органи, които ще проучат всеки отделен случай, но едва ли ще има връщане на решение назад . Остава единствено да се чака, допълни Лечева.

Целият разговор с Весела Лечева в "Още от деня"