НОВИНИ

Има увеличение на мигрантския натиск от България и Македония към Сърбия

През последните дни има увеличение на мигрантския натиск от България и Македония към Сърбия. Това каза говорителят на министерството на отбраната и на сръбската армия Йован Кривокапич. Според него "властите в Белград са регистрирали увеличаване на броя на опитите за нелегално преминаване на мигранти на територията на Сърбия".

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:31, 22.03.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
увеличение мигрантския натиск българия македония сърбия

Кривокапич припомни, че от създаването на смесените военно-полицейски екипи, които патрулират по границите с Македония и България през лятото на миналата година, до днес са предотвратени опитите за нелегално влизане на над 20 000 мигранти. В същия период са задържани 132 трафиканти на хора. Сред тях има и български граждани, но огромната част от престъпниците са сръбски граждани.

С подобряването на времето се увеличават и опитите за нелегално преминаване на границата, но нашите сили са в състояние да се справят с това предизвикателство, каза още Кривокапич. "Много внимателно следим развитието на ситуацията. Ако се стигне до промяна на межуднародната сцена, това няма да бъде проблем само за Сърбия, но и за целия Европейския съюз /ЕС/", каза той пред държавната телевизия в Белград в отговор на въпроса: Дали сръбските сили имат готовност да се справят с предизвикателствата, ако се стигне до анулиране на Споразумението за мигрантите между Брюксел и Анкара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Община Благоевград монтира филтри за опазване чистотата на въздуха
Община Благоевград монтира филтри за опазване чистотата на въздуха
На летище „Завентем” откриха паметник на загиналите в атентата преди година
На летище „Завентем” откриха паметник на загиналите в атентата преди година