НОВИНИ

13-годишната Александра е удушена, сочат предаварителните резултати

Трима души за задържани за убийството на 13-годишната Александра от Провадия, научи "По света и у нас". Момичето изчезна на 22 март и беше обявена за издирване. Тялото й беше открито вчера в изоставена сграда в града. Сред задържаните са млада двойка, живееща на семейни начала и съседи на момичето. Третият задържан е техен родственик. Разследващите са в голяма степен убедени, че Александра е убита с цел грабеж. Според свидетелски показания, в деня на изчезването момичето е било със златни обици и накити, които не са открити по трупа. В момента все още се уточнява ролята на всеки един от задържаните, но най-вероятно двамата мъже са извършители на убийството, а жената, която според наша информация е 19-годишна и бременна, е помагач. В дома на двойката разследващите са открили фактура за това, че жената си е купила мобилен телефон в деня след изчезването на Александра. Остава версията и за за интимно посегателство. Според източници от съдебна медицина, 13-годишното момиче се е борило за живота си. ДНК анализ

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
15:12, 13.04.2016
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Според друга версия на разследващите, момичето е убито на друго място, след което трупът е укрит в изоставената сграда, където беше намерен вчера. Според съдебни медици, убийството с голяма степен на вероятно е извършено още в деня, когато Александра е изчезнала.

Полицията проведе втори оглед днес в изоставения ресторант „Ловен дом" в Провадия, където вчера две момчета откриха тялото на Александра. Хората в града са притеснени, много родители оставиха децата си вкъщи.

"Ние не пуснахме децата на училище, няма, не пускаме, как да ги пуснеш, от вчера насам плаче. със страх лягам вкъщи, заключвам се с пет катинара, какво е туй, на кой свят живеем, в коя България".

Александра е изчезнала от дома на прабаба си, която още не приема станалото с детето. Близките й не подозират никого.

Румяна, прабаба на Александра
"Що не пускат камери, що не пускат полицаите да следят какво става, с наркомани се пълни тука в Провадия, що не вземат мерки за тях, какво става тук, а?"
;

Родителите на Александра работят в Германия, момичето е трябвало да замине при тях, затова от ноември не е ходела на училище. Преди това е учила в Провадия и се е справяла добре в училище. Майката и бащата трябва да се приберат в Провадия днес. Вече има и задържан по случая, но подробности не се съобщават.

Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи
"Мога да уверя всички, които се интересуват от този случай, той е доста трагичен, полицията работи активно цяла нощ, има насоки, в които се работи, има задържан и в момента се установява дали той има съпричастност към това деяние".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Македонската полиция отново използва сълзотворен газ срещу група мигранти
Македонската полиция отново използва сълзотворен газ срещу група мигранти
Мотористи протестираха за разумна Гражданска отговорност
Мотористи протестираха за разумна "Гражданска отговорност"