НОВИНИ

Има задържан за въоръжения банков обир в София

Има задържан заподозрян за въоръжения банков обир в София вчера. Това съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов след среща със служители, отговарящи за охраната и сигурността на банките.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
11:22, 13.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Заподозреният е криминално проявен. Мотивът му е финансов - дължал е пари.

Във връзка със зачестилите грабежи полицията предприема засилени мерки за сигурност, сред които засилено присъствие в градовете и районите, където има банки и фирми, опериращи с повече пари.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Извършителят е установен. Към този момент имаме според нас безспорни доказателства - материалите предстои да ги докладваме на районна прокуратура. Набелязахме едни краткосрочни мерки. На първо място ще засилим полицейското присъствие в големите градове на страната, където има такива банкови институции и банкови офиси и въобще фирми, които оперират с по-големи финансови средства - ще бъдат изведени всички такива уязвими обекти и ще бъдат дадени приоритетно за обход от нашите патрули, които изпълняват дейност по охрана на обществения ред. Отделно колегите от териториална полиция в кратки срокове ще посетят всички такива обекти, които са в денонощен режим.

Полицията има заподозрени и за другите обири в рамките на тази седмица - този на чейндж бюро в Шумен и на касов център във Враца. Те все още се издирват.

От МВР предупреждават, че всеки, който си позволи да извърши престъпление, ще срещне адекватния отговор от страна на полицията, а именно ще бъде преследван, докато не бъде задържан и изправен пред съда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
242-ма са починали за денонощие от коронавируса в Китай
242-ма са починали за денонощие от коронавируса в Китай
Осъдиха мъж, който упражнявал домашно насилие над родителите си във Варна
Осъдиха мъж, който упражнявал домашно насилие над родителите си във Варна