НОВИНИ

Имало ли е политически чадър върху ръководството на ДАИ?

"Няма политически чадър върху ръководството на ДАИ" - това заяви пред журналисти в парламента зам. председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева във връзка с ареста на Цветелин Цветанов. Не така мислят от БСП и независимият Георги Кадиев, който бил подал сигнали срещу Цветанов на Бойко Борисов.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:43, 31.03.2016
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева заяви, че е имала информация от три месеца, че в ДАИ вървят проверки и акцията там ще бъде мащабна. Тя посъветва независимия Георги Кадиев да не си приписва заслуги, че неговите сигнали са били решаващи, защото правителството и компетентните органи стояли зад тези проверки.

Цвета Караянчева - зам. председател на ПГ на ГЕРБ: Политическа партия ГЕРБ по никакъв начин не опъва политически чадъри над никого и за нищо. Моля компетентните органи да си свършат работата и да се произнесат по въпроса. Ако има нещо, нека да се самосезират и да се стигне до края на всичко това, което в момента се случва в ДАИ.
Георги Кадиев - независим депутат: От тук нататък най-важното е не просто да арестуват Цветелин Цветанов, защото преди 2 години пак арестуваха един, сега него, след 2 години ще арестуват следващия. Най-важното е да разкрият политическия чадър над него, защото Цветелин Цветанов е номинация на ГЕРБ Плевен.

Караянчева категорично отхвърли твърдението на Кадиев, че Цецка Цачева има нещо общо с прехвърлянето на Цветанов от поделението на ДАИ-Плевен в София.

Цвета Караянчева: Г-жа Цачева няма нищо общо, тя има ангажименти и задачи като председател на НС и тя по никакъв начин не е номинирала или е предложила, протежирала г-н Цветанов.

Заместник председателят на транспортната комисия Георги Свиленски от БСП смята, че акцията срещу шефа на ДАИ е закъсняла.

Георги Свиленски - депутат от "БСП - лява България": И се надявам, органите на реда действително да стигнат до поръчителите на тези действия, защото не са само служителите на агенцията т.е. те когато вземат пари вероятно ги носят на някой - важното е този път да се стигне до поръчителя.

Според Свиленски, най-големият проблем е купуването на шофьорски книжки, което създава убийци на пътя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се мигрантския поток към Италия
Увеличава се мигрантския поток към Италия
Повече субсидии за градските автобусни линии искат превозвачи
Повече субсидии за градските автобусни линии искат превозвачи