НОВИНИ

Имаме готовност да защитим държавната граница

Не се предвиждат допълнителни мерки за охрана на българо-турската граница за предстоящите избори, защото ситуацията е нормална. Това каза служебният министър на отбраната Стефан Янев. Заедно с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов той инспектира строителството на оградата по българо-турската граница.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:24, 18.03.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Двамата министри са прелетели с военен хеликоптер покрай преградното съоръжение по българо-турската граница от района на Хасково до Резово и са инспектирали съвместните екипи от гранични полицаи и командированите военнослужещи от Българската армия на граничните пунктове Капитан Андреево и Малко Търново.

След среща с командването на командированите военни и ръководството на Гранична полиция, вицепремиерът Стефан Янев и министър Пламен Узунов се срещнаха и отговориха на въпроси на журналисти. Според вицепремиера обстановката по българо-турската граница е спокойна, а целта на проверката е актуализация на плановете за реакция при критична ситуация.

Стефан Янев, вицепремиер и министър на отбраната: Ако е необходимо, в случай на нова сериозна мигрантска вълна имаме нашите планове, ние ги актуализираме и имаме готовност да защитим държавната граница по начина, по който е записано в нашето законодателство.
Вътрешният министър цитира статистика, според която има голям спад на потока от мигранти.

Пламен Узунов, министър на вътрешните работи: В периода между 2016-2017 миграционния натиск на българо-турската граница е намалял повече от 80%.

Министър Узунов съобщи, че снощи в района на Резово е задържана група от 5 мигранти, водени от български каналджия. При извършената инспекция на границата ни днес служебните министри Пламен Узунов и Стефан Янев са установили, че изграждането на оградата се извършва в определените срокове. До края на месец май остава да бъдат завършени последните две отсечки по 12 километра от защитното съоръжение в района на Хасково и на територията на Бургаска област.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влияят ли социологическите проучвания на начина, по който ще гласувате?
Влияят ли социологическите проучвания на начина, по който ще гласувате?
Нова забрана за политически изяви на турски политици в Германия
Нова забрана за политически изяви на турски политици в Германия