НОВИНИ

Имани: Музиката ми принадлежи на всички

На 18 юни Благоевград се превърна в столица на френската музика. 30-хилядна публика аплодира изпълнителите на сцената под открито небе. Френската соул певица Имани беше една от големите звезди на тазгодишното издание на "Франкофоли". Преди да излезе на сцената тя отделиха време и за среща с българските медии. Ето какво разказа за посланията на своята музика и срещата с публиката у нас пред камерата на БНТ.

Айше Сали
от Айше Сали
10:41, 19.06.2017
Чете се за: 00:56 мин.
Още
Имани, певица: За мен е впечатляващо, че всички в България знаят моите песни и ме очакваха отново с нетърпение. Вашата страна е различна, далече от моята култура и Франция. Затова не го очаквах. Но когато пристигнах, имах невероятния шанс да видя как всички пеят моите песни от началото до края. Бях впечатлена. Дори не мога да го опиша! Почувствах се толкова мъничка, защото в крайна сметка хората не говорят същия език, но харесваме едни и същи песни. Това наистина ме докосна.

Айше Сали: Дали причината за това е, че пишете сама текстовете и музиката на песните?

Имани: Хората разбират това, което казвам навярно заради начина, по който го казвам. Искам музиката ми да достига до тях. Затова в песните си пея за нещата, които ме вълнуват. Надявам се, че успявам да предам тази емоция и на публиката. Започнах да се занимавам с музика късно, когато бях в САЩ. Бях прекарала живота си в пеене на песни на други хора. Затова реших да започна да пиша текстовете си сама. Получи се! Освен това е и по-практично. Мисля, че моята музика принадлежи на всички хора, защото взимам по нещо от всеки стил, който ми харесва. След това ги разбърквам и се получава онова, което слушаме. Не сме длъжни да изберем точно един стил, когато можем да създадем свой! Чрез музиката успявам да намеря себе си. Понякога тя ме лекува, друг път чрез нея показвам, че се бунтувам или просто наблюдавам и се скитам. После онова, което съм създала, докосва вашите сърца. Хората винаги намират посланията, които са специални за тях. Можем да намерим и надежда в музиката. Вярвам, че я има в моите песни!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приходната агенция в Русе анкетира клиентите си за нивото на обслужване
Приходната агенция в Русе анкетира клиентите си за нивото на обслужване
Близо 2500 души са започнали работа в държавната администрация през 2016 г.
Близо 2500 души са започнали работа в държавната администрация през 2016 г.