НОВИНИ

Имението на Принс отвори врати

Имението на Принс "Пейсли парк" отвори врати за пръв път в четвъртък, съобщи АФП. Преди местните власти да обмислят евентуалното му откриване за непрестанни посещения, музеят ще бъде отворен за три дни през октомври - 6, 8 и 14.

bnt avatar logo
от БТА
10:28, 07.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
имението принс отвори врати

Първите почитатели на поп иконата пристигнаха в 8:30 ч. с автобус, за да се впуснат в обиколката на комплекса, простиращ се на над 5 декара. Те успяха да разгледат звукозаписното студио на певеца, където са се родили едни от най-големите му хитове, както и хиляди предмети от личните му архиви, включително прословутия му сценичен гардероб, наградите му, музикалните му инструменти, редки аудио и видеозаписи, автомобилите и мотоциклетите му.

"Няколко пъти съм ходила в "Грейсланд", но "Пейсли парк" е много повече", каза седемдесет и седем годишната Филис Джаксън на излизане от имението. "Личи си, че Принс е обмислял да го превърне в музей още преди смъртта си, вътре има толкова много неща", допълни тя.

Иконата на поп музиката се установи в "Пейсли парк" в Чанхасън в района на Минеаполис, Минесота, през 1987 г. Принс почина на 57-годишна възраст на 21 април в имението си. Причината за смъртта му е свръхдоза от силното опиоидно обезболяващо фентанил

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха част от изчезналия малайзийски самолет
Откриха част от изчезналия малайзийски самолет
ВАС прие жалбата на ЕНП срещу скандалното решение на ЦИК за медийните пакети
ВАС прие жалбата на ЕНП срещу скандалното решение на ЦИК за медийните пакети